The Last Post met De Loods en De Korf
The Last Post met De Loods en De Korf
  • 21 nov 2015
  • Naar aanleiding van het startmoment van ons gezamelijk project We Will Remember Them, brengen een aantal van onze jongeren samen met Maaike Cafmeyer hulde aan de gesneuvelden tijdens de Last Post - plechtigheid op woensdag 2 december 2015 om 20u.

Op woensdag 30 september 2015 organiseerden wij samen met De Korf een startnamiddag voor alle jongeren en hun gezinnen, in het kader van ons gezamelijk project We Will Remember Them. Het centrale thema van deze namiddag was daarbij het eerbetoon dat een oudstrijder aan zijn gesneuvelde vrienden wou brengen. Hij was echter zijn kistje met alle info betreffende het brengen van een hulde aan de Menenpoort te Ieper verloren ergens in de loopgraven rond Wijtschate. De jongeren en hun gezinnen werden dan ook uitgenodigd om hem te helpen zoeken naar zowel het kistje als naar een passende sleutel om het kistje te openen. De groep die vervolgens niet alleen het kistje terugvond in de loopgraven maar tevens over de passende sleutel beschikte, werd uiteindelijk door de oudstrijder uitgenodigd om samen met de meter van het project, Maaike Cafmeyer, hulde te brengen aan de gesneuvelden van WOI en dit door een bloemenkrans neer te leggen aan de Menenpoort te Ieper tijdens de Last Post - plechtigheid op woensdag 2 december 2015 om 20u. 

 

Foto's: Stad Ieper - Tijl Capoen

Deel dit bericht
https://www.vzwdeloods.be/uploads/cgblog/id12/Lastpost1.jpg