Dankzij CCV naar Walibi!
Dankzij CCV naar Walibi!
  • 13 aug 2018
  • 13 jongeren kunnen eind augustus dankzij CCV uit Ieper op daguitstap naar Walibi! Bedankt!

De zomervakantie begint langzaam maar zeker op zijn einde te lopen en heel wat kinderen en jongeren hebben de afgelopen weken kunnen genieten van een deugddoende uitstap, een leuk kamp of een toffe reis. Echter, niet voor alle kinderen en jongeren is dit even vanzelfsprekend.

Integendeel, voor 13 jongvolwassenen die door vzw De Loods begeleid worden in het zelfstandig wonen en leven, binnen onze werkingen kamertraining en autonoom wonen, zijn dergelijke uitstapjes, laat staan een kamp of een reisje helemaal niet aan de orde. Deze jongeren vechten namelijk dagelijks om de eindjes aan elkaar te knopen en een mooie toekomst voor zichzelf uit te bouwen. Hun prioriteiten liggen bij het zoeken naar gepaste en betaalbare huisvesting, het zoeken naar werk of gaan werken en daarnaast vaak nog studeren, het op orde krijgen van de eigen administratie, het huishouden, enz. Voor uitstapjes of reisje ontbreekt het hen vaak aan middelen en tijd.

Toch vinden wij het als organisatie belangrijk dat iedereen recht heeft op vakantie, ook zij die hiertoe niet altijd over de nodige middelen beschikken. En dankzij de steun van CCV uit Ieper konden wij voor 13 jongvolwassenen een tweedaagse organiseren naar Brussel met naast een verkenning van onze hoofdstad ook een uitstapje naar Walibi.

Bedankt CCV namens al deze jongeren om dit voor hen mogelijk te maken!

Ze zullen er ongetwijfeld met volle teugen van genieten!

Deel dit bericht
https://www.vzwdeloods.be/uploads/cgblog/id103/CCVDetail.jpg