De Hygge: ons project voor de warmste week van 2022 is erbij!
De Hygge: ons project voor de warmste week van 2022 is erbij!
  • 20 sep 2022
  • Ook ons project tegen kansarmoede is dit jaar één van de 270 geselecteerde initiatieven voor De Warmste Week 2022!

Kansarmoede en kinderkansarmoede in het bijzonder, is een thema dat ons als organisatie zeer nauw raakt. Als organisatie in de jeugdhulpverlening werken wij namelijk dag in dag uit met kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen die in kansarmoede leven en soms overleven.

Het is vanuit die jarenlange ervaring maar vooral ook vanuit de verschillende noden waar wij dagelijks mee geconfronteerd worden, dat onze organisatie dan ook een projectvoorstel indiende bij de organisatie van De Warmste Week 2022. 

Ons initiatief werd 'De Hygge' gedoopt en werd in september samen met 269 andere initiatieven geselecteerd door de Warmste Week! 

Maar waar gaat dit nu over? Wat willen we bereiken met ons project?

Wel, De Hygge staat voor de oprichting van minstens 1 en misschien wel 2 tiny houses (afhankelijk van de opbrengst).

Een wat?

Een tiny house: een compacte, milieuvriendelijke en verplaatsbare woning waar we gezinnen en/of jongvolwassenen in kansarmoede en in nood snel onderdak kunnen bieden.

En waarom juist?

omdat men (tijdelijk) geen dak boven het hoofd heeft, omdat men nood heeft aan een periode weg uit hun dagelijkse moeilijheden, omdat men het eventjes niet meer weet en tot adem wil komen, enz. 

Voor wie? 

In het bijzonder voor kwetsbare jongvolwassenen en kwetsbare gezinnen met kinderen.

Wil je zelf de warmste week en zo ons project steunen? dat kan via https://deloods.koalect.com/nl-NL/p/de-warmste-week-2022/step-1?fbclid=IwAR3ED9Y7tIsnrRDa9m6ROeZxWrqgcGatItgCJR1W3MvifuxLM7VEbNOmpZ0 

Voor meer info kan u ook steeds terecht op het algemeen nummer 057/44 42 50 of via info@vzwdeloods.be .

Deel dit bericht
De Hygge: ons project voor de warmste week van 2022 is erbij! https://www.vzwdeloods.be/uploads/cgblog/id186/DWW2022Detail.jpg