#Medi@ De Loods
Vzw De Loods lanceerde in het najaar van 2016 het project Media@DeDoods, een sociaalmaatschappelijk project over het gebruik van multimedia in de jeugdzorg, mogelijk gemaakt met de steun van Lions Ieper - Poperinge. Concreet beoogt het project enerzijds de implementatie van een moderne ICT - infrastructuur voor de jongeren, de contextfiguren en hun begeleiders, als de vorming van jongeren, contextfiguren en begeleiders in het veilig omgaan met multimedia en in het gebruik van ICT-tools binnen de hulpverlening en de samenleving anderzijds. 
 
Meer concrete en gedetailleerde info over de missie van het project, de visie en de beoogde doelstellingen kan je terugvinden in de menubalk links. 
 
Recent bleek het project alvast zijn meerwaarde te hebben gekend. De coronacrisis van de afgelopen maanden noodzaakte ook onze kinderen en jongeren om digitaal school te lopen. Dankzij het project Media@DeLoods verliep dit zondermeer vlekkeloos. We zijn hier als organisatie in de jeugdzorg dan ook bijzonder trots op. 
 
En tot slot, mondde het project in 2020 ook uit in een uniek samenwerkingsverband tussen 5 jeugdzorgorganisaties uit de Westhoek (vzw De Walhoeve, vzw Kompani, Zonnewende, vzw O2 en Vzw De Loods) en een bijhorend bachelorproefproject waarbij 8 studenten van de VIVES Hogeschool Kortrijk een interactief spel ontwikkelden over mediawijsheid op maat van kinderen en jongeren in de jeugdzorg.
 
Meer info hierover kan je eveneens terugvinden via de menubalk links of via deze link: https://www.vzwdeloods.be/onze-projecten/medi-de-loods/lets-get-digital